П`ятниця, 20.12.2024, 11:49
Вітаю Вас Гость | RSS
Корисно знати
Розвивай-ка
ПРОЕКТИ
Сторінка батьків
Кабінет учителя
Міні чат
500
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 22
Безкоштовні СМС
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Наш клас

Подорож у країну столових приборів

Сьогоднішній урок з Основ здоров'я виявився одним з найцікавіших за весь час навчання у школі, бо ми вчилися користуватися столовими приборами. Діти старанно виконували кожну вказівку вчителя і намагалися якомога вправніше оперувати ножем і виделкою. Учні доклали не мало зусиль, щоб подружитися з цими приборами, і у багатьох ці зусилля стали не марними, бо вже з перших секунд майстерно завершали їстівні вправи.

Поділимося з Вами корисними правилами і незабутніми моментами.

Правила користування столовими приборами

 

  1. Коли ви сідаєте за стіл, слід звернути увагу на його сервірування. Всі прилади і посуд в ідеалі стоять на своєму місці і грають кожен свою роль, що допоможе не заплутатися вам під час їжі. Правильне і вміле використання предметів сервірування передбачає їх використання за прямим призначенням. 
  2. Ніж слід тримати таким чином, щоб кінець ручки ножа упирався прямо в долоню правої руки. При цьому великий і середній пальці тримають початок ручки ножа за боки, вказівний палець знаходиться зверху ручки. При відрізанні шматка їжі цим пальцем тиснуть на ручку ножа. Інші пальці слід зігнути в бік долоні.
  3. Вилку правильно потрібно тримати зубцями вниз і в лівій руці так, щоб кінець її ручки трохи упирався в долоню. При цьому великий і середній палець повинні тримати виделку за її ребро, а вказівний — зверху, притискуючи вниз ручку вилки. Інші пальці злегка зігнуті і притиснуті до долоні.
  4. Дрібні шматочки їжі і деякі гарніри до риби або м’яса (картопляне пюре, наприклад) виделкою неможливо. У таких випадках їй можна користуватися як ложкою, перевертаючи вилку зубами вгору таким чином, щоб на середньому пальці у вас лежала пласка частина почала ручки вашої вилки. При цьому ручка повинна упиратися своїм кінцем у вказівний палець, а точніше, в його основу. Самим вказівним пальцем вилку притримують зі свого боку, а зверху — великим. Інші пальці знову ж притиснуті до долоні. Їжу в даному випадку підхоплюють виделкою, допомагаючи при необхідності кінчиком ножа.
  5. Ложку прийнято тримати в правій руці: кінець її ручки лежить на підставі вказівного, а її початок — на середньому пальці. Великим пальцем ложка притискається до середнього пальця зверху, а вказівним вона дотримується збоку.
  6. Під час прийняття їжі вилку з ножем потрібно тримати під нахилом до страви. Якщо тримати ці предмети перпендикулярно страві, вилку може вислизнути з ваших рук. Тоді шматочки їжі можуть полетіти на скатертину.
  7. Якщо страву можна обробити на шматочки без застосування ножа, то до такої страви подається тільки вилка, а тримають її правою рукою.

 

 

 

Категорія: Наш клас | Додав: il4enkoe (24.11.2014)
Переглядів: 459 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Годинник
Особистий кабінет
Для просмотра мини профиля,войдите на сайт как пользователь.
Ми в контакті
Відлік часу
Сьогодні в Україні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Афоризми
Корисні сайти
Презентації для дітей
Презентации по культуре и искусству. Шаблоны PowerPoint
Погода

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:


Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz